Alexandra Samuel

Alexandra este Director al SocialSignal.com, profesor doctor si Director al sectiei Social + Interactive Media Centre in cadrul Emily Carr University, Canada. Prin SIM Centre, Alex conduce cercetarea aplicata care ajuta companiile sa foloseasca expertiza strategica, de design si creativa a universitatii in domeniul digital media. Proiectele centrului variaza de la conceperea unui parteneriat digital intre o companie social media de top si un producator de film cunoscut, pana la dezvoltarea unui program de design pentru e-book-uri. Studiile de cercetare pe care Alex le conduce, se concentreaza pe modul in care oamenii se descurca cu supraincarcarea cu informatie si cum valorifica aceasta informatie in sensul cresterii notorietatii in on-line; aceasta cercetare constituie sursa de inspiratie pentru postarile ei de pe blogurile Oprah.com si pentru Harvard Business Review.

Alexandra este co-fondator Social Signal, una dintre cele mai experimentate agentii in materie de social media din lume. Fondata in 2005, Social Signal lucreaza atat cu organizatii internationale, cat si cu guverne si organizatii non-profit pentru a construi relatii, marci si notorietate prin conversatii online si comunitate.

Alexandra a conceput si condus proiecte online pentru clienti precum British Columbia Children’s Hospital Foundation, CompuMentor’s NetSquared, Mountain Equipment Co-op, The Elders, PLAN Institute, British Columbia Hydro, Centrul International de Cercetare si Dezvoltare din Canada si Vancity. Comunitatea pe care a conceput-o si dezvoltat-o pentru Vancity, ChangeEverything.ca, a fost nominalizata la premiile Webby 2008.

Alexandra are un doctorat in Stiinte Politice de la Harvard University si o licenta in Stiinte Politice de la Oberlin College. Parerile lui Alex cu privire la viata online se gasesc atat pe blogul ei alexandrasamuel.com, cat si pe twitter @awsamuel.