Despre School for Startups Romania

School for Startups Romania este prima scoala de antreprenoriat din tara, bazata pe o abordare educationala non-formala care isi propune sa ii ajute pe antreprenorii aspiranti, fie sa puna bazele unor afaceri de succes, fie sa le dezvolte pe cele deja incepute. Printr-o programa analitica extrem de concentrata, School for Startups Romania ofera instruire specializata privind problemele fundamentale pe care antreprenorii trebuie sa le inteleaga pentru a avea succes.

School for Startups a fost fondata in anul 2008, in Marea Britanie, de catre Doug Richard, antreprenor in serie si angel investor. Cu o experienta de peste 20 de ani in dezvoltarea si conducerea companiilor de tehnologie si software, Doug Richard a demonstrat ca antreprenoriatul poate si trebuie sa fie invatat, oferind participantilor adevarate lectii de afaceri si metode practice pentru atingerea reusitei.

In 2011, la initiativa Fundatiei Post-Privatizare (FPP), programul a fost adus si in Romania. Astfel, celor 10.000 de startup-uri din Marea Britanie, participante la School for Startups UK, li s-a alaturat prima serie de 200 de cursanti ai S4S Romania (din Bucuresti si din Cluj-Napoca), pregatiti de Doug Richard si Marius Ghenea.

In martie 2012 s-a dat startul celei de-a doua editii School for Startups Romania, iar in acest moment peste 150 de antreprenori invata cum sa-si dezvolte afacerile. Pasii le sunt indrumati de catre Doug Richard – initiatorul programului, Marius Ghenea – antreprenor roman de succes si angel-investor, Péter Barta – angel investor si Director Executiv al FPP si Dragos Roua – antreprenor de succes cu experienta in online, dezvoltare personala si motivatie. Celor patru mentori ai programului li se alatura specialisti internationali precum: Andrew Davis – ex-Marketing Manager Myspace.com, James Dening – ex-Head al Enterprise Sales Amazon UK, David Roberts – trainer de leadership, Ken Richard – Vice-Presedinte USCO Alliances la Xerox Corporation si Alexandra Samuel – co-fondator si Director Social Signal.

School for Startups Romania este un program cu durata de un an, care te ajuta in fazele initiale si riscante ale afacerii, cand, din punct de vedere statistic, e cel mai probabil sa esuezi.

In decursul acestei perioade, vei primi lectii, sfaturi si indrumari din partea celor patru mentori si a grupului de conferentiari invitati, care te vor ajuta sa iti indrepti afacerea in directia potrivita.